Massage

Svensk klassisk massage

Some description

Den Svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning.

Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare. Massagen ökar blod och lymfcirkulationen. Dessutom blir musklerna mer smidiga och elastiska.

Massagen har både en rehabiliterande och förebyggande effekt för både kropp och själ. Den senaste forskningen inom massage och beröring bekräftar att massage är precis vad den stressade människan behöver. Både de fysiska och psykiska effekterna är positiva.

Lymfdränage massage

Manuell lymfdränage massage (även kallat lymfdränage och lymfmassage) är en form av mycket lätt massage som stimulerar lymfflödet i kroppen. Det är särskilt bra för avgiftning, ödem, pre- och post plastikkirurgi och post-fettsugning. Det kan också hjälpa till med cellulit behandlingar, ärrvävnad, ådernät, rodnad och akne


Lymfsystemet är ett långsamt system av kärl och lymfkörtlar som kompletterar kroppens system för blodcirkulationen. Lymfans system både levererar näringsämnen till cellerna och transporterar bort överflödigt vatten, cellavfall, bakterier, virus och toxiner.

En terapeut utbildad i lymfdränage massage stimulerar lymfsystemet med extremt lätta, cirkulära pumpande rörelser. Genom att stimulera lymfsystemet, hjälper terapeuten att dränera svullna vävnader, och stödjer kroppens immunförsvar, det hjälper också kroppen att läka sig från en operation, och hjälper kroppens naturliga bortförande av toxiner och avfallsprodukter.

Det lymfatiska systemet ligger direkt under huden, så att pumpning, cirkulära rörelser är mycket lätta. Manuellt lymfdränage bör ha en mycket lugnande och avkopplande effekt. Den kan användas som en del av en ansikts-, eller som en hel kropps behandling.
Drick mycket vatten efter en lymfdränage massage för att hjälpa till att spola ut gifter. Håll dig borta från salt och alkohol efter en massage, eftersom de hämmar kroppens förmåga att spola ut gifter.

Lymfdränage massage utvecklades på 1930-talet av Emil Vodder, född i Köpenhamn men bodde på den franska Rivieran, medan han studerade medicin, han fick aldrig en medicinsk examen på grund av sjukdom.
Manuellt lymfdränage är kontraindicerat i situationer där ökat lymfflöde skulle vara skadligt för vissa medicinska tillstånd, såsom akuta infektioner, maligna tumörer, allvarliga hjärtproblem och akut trombos.
Det finns andra relativa kontraindikationer som kan betraktas från fall till fall. Din terapeut kommer att ta en grundlig sjukdomshistoria och rådfråga din primärvårds läkare vid behov.

Heta stenar massage

Detta är en skön behandlingsmetod där de varma stenarna läggs ut över Din kropp samtidigt som Du masseras med de varma lavastenarna. För att förhöja effekten använder vi oss av aromaoljor. Massagen, värmen från stenarna och oljornas dofter ger en total avslappning. Massagen ökar blod- och lymfcirkulationen, stimulerar cellförnyelsen och lindrar muskelvärk. Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Behandlingen hjälper till att rensa ut slaggprodukter och lämpar sig bra för Dig som vill varva ner, minska stressen och återhämta Dig.

Ni väljer själv mellan mjuk och hård massage med stenarna. Behandlingen passar alla som tycker om värme, och att få varm massage. Syretillförslen till musklerna ökar och den ökade blodcirkulationen hjälper också till att transportera bort toxiner (gifter) och avfallsprodukter från musklerna. När de ytliga musklerna slappnar av (med hjälp av värmen) kan man lättare massera de djupliggande musklerna med hjälp av de varma stenarna.